[Header - Interview Wilbert Markink]

Wilbert 

Backend Developer

"Elke dag brengt weer iets anders!"

[Interview - Wilbert]

Mijn naam is Wilbert, ik ben 30 jaar en ik ben nu 6 jaar in dienst als Backend Developer bij Solvisoft.

Eerder heb ik bij een bedrijf gewerkt dat zich in de software kwaliteitsanalyse industrie bevond. Hier heb ik 2 jaar gewerkt na mijn studie HBO Communicatie Multimedia & Design (Informatica). De opleiding stond in het teken van programmeren voor met name webapplicaties. Daarnaast heb ik wat kennissessies gedaan bij mijn vorige werkgever en heb ik een cursus Angular gevolgd voor Solvisoft. Deze kennis komt nu allemaal van pas met het doorontwikkelen van ons product, wat het voor mij interessant maakt.

Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan, vond ik het belangrijk dat het een afwisselende en uitdagende baan zou zijn. Ik vind het leuk om bezig te zijn met het ontwikkelen van het web, waar websites en webshops bij naar voren komen. Tijdens mijn opleiding heb ik ook wat front-end werkzaamheden aangeleerd gekregen, wat hier binnen Solvisoft ook weer van pas komt en mijn functie afwisselend maakt en energie geeft.

 

Doorgroeien naar Software Architect

Recentelijk heb ik de opleiding HBO Software Architect afgerond. Als Software Architect kijk je vanuit een hoger standpunt naar het applicatielandschap, de losse applicaties, de manier waarop zij samenwerken en het toepassen van verschillende architectuur stijlen. De eerste stappen, die ik mee heb genomen uit deze opleiding, zijn dan ook al gedeeld binnen ons team om vorm te gaan geven. Hierdoor groei ik zelf steeds verder in de rol van Software Architect. Ik heb hier de ambitie ook voor en deze afwisseling maakt het leuk. Het bedenken, uitzetten en realiseren spreekt me wel aan.

 

"De ambitie is om verder de rol van Software Architect in te stappen"

 

De ambitie is om verder de rol van Software Architect in te stappen

Het leukste om te doen binnen Solvisoft vind ik toch wel het ontwikkelen van ons standaard product waar we een bepaalde abstractie aan proberen toe te voegen, ongeacht welke ERP pakketten en/of betaalproviders en/of andere externe services geactiveerd zijn voor een specifieke webshop. Het is dan ook de uitdaging dat ons product altijd blijft werken en wij zelf hierin ook snel kunnen schakelen. Dit vind ik nog steeds het mooie aan ons systeem, dat we zo flexibel zijn.

Vooral dit jaar hebben we goede stappen kunnen maken op het gebied van doorontwikkelen. We doen dit nu gedeeltelijk, maar gelukkig komt steeds meer ruimte vrij om dit verder uit te werken en te realiseren. Hier komen architectuurvragen en programmeer technische uitdagingen naar voren.

 

Een goede samenwerking

Ondanks dat we een splitsing binnen het team hebben tussen de developers en de consultants, hebben we nog steeds een goede samenwerking. Hier voelt niet alsof je een drempel over moet om iets te vragen of te overleggen. De sfeer is daardoor prettig en informeel. Er is voldoende ruimte om mijn werkzaamheden te kunnen doen, maar ook voldoende afleiding om af en toe een gezellig praatje te maken met de collega’s.

 

Een bibliotheek aan kennis

De meeste voldoening haal ik uit mijn werkzaamheden die later weer worden toegepast en/of worden uitgerold. Er wordt altijd naar je mening geluisterd en deze wordt ook overwogen. Ook voelt het soms alsof je een bibliotheek aan het bouwen bent. Dit is al een enorm groei op zich als bedrijf zijnde, maar zegt ook veel over de hoeveelheid kennis die we in huis hebben.

Binnen Solvisoft liggen er veel uitdagingen en werkzaamheden waar je je voldoende in kunt ontwikkelen. Hierbij krijg je altijd hulp vanuit alle kennis en ervaring die er al is. Elke dag brengt wel iets anders en leer je de meeste dagen wel iets nieuws.

 

"Elke dag brengt weer iets anders!"

[Medewerker slider - Arie Willem 1]
Medewerker slider - Arie Willem 1

“Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk!” 

Lees het verhaal

Arie Willem

Systeem Engineer & Security Engineer

[Medewerker slider - Boris Weijde]
Medewerker slider - Boris Weijde

“Het werk is een combinatie van mijn vorige baan, mijn kennis en mijn ambitie. Daarin kan ik me hier verder ontwikkelen op de punten die ik wil.” 

Lees het verhaal

Boris

E-Commerce Customer Consultant

[Medewerker slider - Nick Nelissen 1]
Medewerker slider - Nick Nelissen 1

“Samen aan gave projecten werken!” 

Lees het verhaal

Nick 

Product Manager

[Medewerker slider - Ralph Kuiper 1]
Medewerker slider - Ralph Kuiper 1

“Het succes van de klant, is ook ons succes!” 

Lees het verhaal

Ralph 

E-Commerce Consultant

[Medewerker slider - Sander Brok 2]
Medewerker slider - Sander Brok 2

“Elke dag is anders en elke dag heeft weer nieuwe uitdagingen!” 

Lees het verhaal

Sander

Systeem Engineer & Support Engineer

[Medewerker slider - Sander Wiggers]
Medewerker slider - Sander Wiggers

“We behandelen elkaar gelijkwaardig.” 

Lees het verhaal

Sander

Back-end Developer 

[Medewerker slider - Thomas Wijers 1]
Medewerker slider - Thomas Wijers 1

“Je kan altijd aangeven wat je graag zou willen doen, hier wordt dan ook naar geluisterd!” 

Lees het verhaal

Thomas 

E-Commerce Consultant

[Medewerker slider - Tineke Bijvoets 1]
Medewerker slider - Tineke Bijvoets 1

“Je bent bij Solvisoft altijd vrij om aan te geven wat je wenst of op welk gebied je wilt doorgroeien of ambities hebt.” 

Lees het verhaal

Tineke 

Commercieel/Administratief medewerker

[Medewerker slider - Wilbert Markink 1]
Medewerker slider - Wilbert Markink 1

“De ambitie is om verder de rol van Software Architect in te stappen...” 

Lees het verhaal

Wilbert 

Back-end Developer